Friday, August 15, 2014

Bounty!



באונטי מעולה! מ"הספר המתוק" והמדהים של אפרת מ"אז מה את עושה כל היום" ונטלי מעוגיו.נט
הנה המתכון מועתק מהספר (עם הערות שלי)

המצרכים:
100 מ"ל (1/4 פחית) קרם קוקוס (אני השתמשתי בAroy-D המעולה)
150 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס (במצב נוזלי)
300 גרם (1 וחצי כוסות) סוכר (סוכר קנים דק)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
250 גרם (2 וחצי כוסות) קוקוס טחון (השתמשתי בחברת Bio שיש לה 100% קוקוס טחון אורגני)
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר (השתמשתי בשוקולד בלגי 85% קקאו עם שברי קקאו)
2 כפיות שמן (השתמשתי שוב בשמן קוקוס)

בסיר בינוני שמים קרם קוקוס, שמן קוקוס, סוכר, וניל ומלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 3-4 דקות בבעבוע עדין.
מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת צמיגית.
יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים לשכבה אחידה ומצננים במקפיא כשלוש שעות.
כשהתערובת קרה, חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.

ציפוי: קוצצים את השוקולד וממיסים בבאן מארי, מוסיפים את השמן כך שהתערובת תהיה דלילה יחסית.
בעזרת מזלג טובלים את קוביות הקוקוס בתוך השוקולד, מוציאים ומנערים את עודפי השוקולד.
מניחים את החטיפים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקפיא כ-10 דקות עד שהציפוי מתקשה.
שומרים בקופסא אטומה במקפיא עד שבועיים ומוציאים לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה.





13 comments:

  1. נפלא ממש!
    אולם, עתיר קלוריות
    ולא ממש טבעוני-חבל

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי רות :) עתיר קלוריות בריאות יחסית
      וכמובן שהוא 100% טבעוני.
      למה חשבת שלא?

      Delete
  2. יש לי פחית של מי קוקוס או פחית של נוזל קוקוס או פחית של קרם קוקוס (22%). איזה מהם הכי מתאים והאם זה קריטי? האם אחוזי השומן חשובים פה? הבדל בין 7% ל18.5% ל22%...תודה

    ReplyDelete
    Replies
    1. נראה לי שהקרם קוקוס של ה 22% הכי יתאים.
      אם כבר מושחת אז עד הסוף :)

      Delete
  3. במקום שמן שמתי 250 מ״ל קרם קוקוס ובמקום סוכר שמתי כוס דבש ויצא נדיר,טעים ובריא!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. איזה כיף! עשית לי חשק להכין את זה שוב :)

      Delete
  4. Replies
    1. היי, זו שיטה להמסת שוקולד.
      כמו כאן >
      https://www.youtube.com/watch?v=mNIXOm_-U-8

      Delete
  5. ?bio איפה ניתן להשיג קוקוס של חברת

    ReplyDelete
    Replies
    1. האמת שרכשתי את זה די מזמן אבל אני די בטוחה שזה היה בטבע קסטל.
      בגדול יש את זה ברוב חנויות הטבע.
      בהצלחה :))

      Delete
  6. אני השתמשתי באותה כמות של סוכר קוקוס במקום הסוכר קנים. יצא פנטסטי!

    ReplyDelete
  7. האם אפשר לשתמש בנוזל קוקוס (אחוזי שומן מופחתים) במקום בקרם קוקוס?

    ReplyDelete