Wednesday, August 6, 2014

Baked almond cheese


גבינת שקדים אפויה מבחוץ ונימוחה מבפנים.
מתכון מהאתר של נופר "לא על החסה לבדה" יערי, שתירגמה את המתכון הנהדר הזה.

המצרכים:
145 גרם שקדים טחונים (אני השתמשתי בכוס וחצי של שקדים שהשרתי וקילפתי)
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 שן שום
1 ורבע כפיות מלח

כמו כן, תזדקקו ל:
בד גאזה/חיתול טטרה
גומיה/סרט קשירה
מסננת
קערה

שמים את כל המצרכים בבלנדר/מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
טועמים ומתקנים אם רוצים את הגבינה יותר מלוחה או עם יותר שום.
מניחים את המסננת מעל הקערה ומעליה את הבד ושופכים את התערובת פנימה.
אוספים את הבד כלפי מעלה, יוצרים כדור וקושרים את הקצוות. מכניסים למקרר ללילה.

כשרוצים להכין את הגבינה, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בשמן זית את המקום שעליו תונח הגבינה.
פותחים את הבד והופכים את הגבינה על התבנית.
אופים כ20 דקות ב180 מעלות (כנראה שהזמנים בטוסטר אובן שלנו קצת שונים אז פשוט עדיף להציץ
ולראות מתי הגבינה משחימה מלמעלה ולהוציא)

והנה כמה תמונות :)

הגבינה לאחר לילה במקרר, מוכנה להיכנס לתנור
הגבינה לאחר אפייה קצרה של כ20 דק' בחום של 180
הגבינה בפעולה עם בזיליקום, עבנייה טריה, שמן זית ומלח גס





No comments:

Post a Comment