Thursday, November 14, 2013

Coconut sweet potato and red lentil soup!


כמות לסיר גדול של מרק קרמי ועשיר:
2 בטטות קלופות וחתוכות לחתיכות גסות/עיגולים
1 כוס עדשים כתומות שטופות 
4-5 שיני שום
חתיכה נאה של ג'ינג'ר (בגודל של 2 שיני שום לפחות)
חופן אגוזי קשיו לא קלוי
אבקת קארי
אבקת כורכום
מלח ופלפל
קרם מי קוקוס (ממליצה מאוד מאוד על Coconut Liquid מי קוקוס של חברת Aroy-D)

ממלאים מים בסיר גדול ומבשלים את הבטטות עד שהן מעט מתרככות.
מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים עד לריכוך מלא של הבטטות.

מצננים מעט ומעבירים לבלנדר את תכולת הסיר (כולל הנוזלים) ביחד עם השום, ג'ינגר וחופן אגוזי הקשיו.
טוחנים בבלנדר, מחזירים לסיר ומחממים שוב על להבה קטנה. 
מוסיפים את חלב הקוקוס ומתחילים לתבל במלח, פלפל, קארי וכורכום. 
מערבבים היטב עוד מספר דקות, טועמים ומתקנים.

מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה, קשיו קצוץ ולחם טרי 

10 comments:

  1. ממשיכים לעוד סוף שבוע של מתכוני שרה. לייק.

    ReplyDelete
  2. נראה פשוט פנטסטי! לא מספיק שהמתכון פשוט ביותר גם הצילום וההגשה מרהיבים!

    ReplyDelete
  3. תודה על השיתוף, הכנתי אתמול ויצא מדהים! פשוט וטעים

    ReplyDelete
  4. .יצא לי טעים אבל מעט דליל. פעם הבאה צריכה לזכור למלא את הסיר בפחות מים

    ReplyDelete
  5. כמה קרם קוקוס להוסיף?
    והאם זה קרם קוקוס או מי (חלב) קוקוס?

    ReplyDelete
  6. כמה מים בערך ל-2 בטטות? ליטר או יותר? אם מוסיפים את כל ה-500 מ''ל של המי קוקוס...

    ReplyDelete