Friday, November 8, 2013

Chocolate Pie

הפאי של רונה :)

המצרכים:
לקלתית (תבנית פאי נשלפת ארוכה 35 ס"מ x ס"מ 13)
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס שמן קוקוס
חצי כוס סוכר קנים
כפית תמצית וניל

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשים את כל החומרים יחד כ5-7 דקות ומרפדים את התבנית היטב.
אופים כ-7 דקות, מוציאים מהתנור, נותנים לקלתית להתקרר וביינתים מכינים את המילוי.



למילוי

200 גרם שוקולד מריר איכותי (עד 70% מוצקי קקאו)
2 גביעים מעדן אלפרו שוקולד בלגי
2-3 כפות וויסקי או כל ליקר שתבחרו (אני הכנתי ללא)

ממיסים את השוקולד בבן מארי, מורידים מהאש ומוסיפים את המעדנים.
שופכים את העיסה החלקה והמגרה על הקלתית ואופים באותה טמפרטורה כ-20 דקות.
את הפאי אפשר לאכול בעודו חם או אחרי כמה שעות וגם אחרי ביקור במקרר הוא עדיין טעים.


























נסו ותהנו!
בתאבון 

אגב, הספל המושלם בתמונה העליונה הוא פרי יצירתה של ליאת שרון המופלאה!


6 comments:

  1. אפשר להכין עם קמח ושמן רגילים?

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי שירה!
      לגבי השמן, לשמן קוקוס יש תפקיד חשוב כאן גם במרקם וגם בטעם של הקלתית.
      אני מאוד אוהבת אותו וממליצה עליו.
      תראי את המתכון של נטלי (לחצי על הלינק שצירפתי למעלה)
      במתכון אצלה משתמשים בקמח תופח ואפשר גם שמן רגיל.
      בהצלחה!

      Delete
  2. אפשר סוכר רגיל?כמה כמות?

    ReplyDelete
  3. וואאאוו נראה טעים בטירוף!
    לגבי שמן הקוקוס, חצי כוס במצב המוצק שלו(כי הוא מוצק בצנצנת) או חצי כוס לאחר שהמסתי?
    זה תמיד לא ברור לי(:

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי אלינור, חצי כוס שמן מומס/מצב נוזלי. בתאבון! :)

      Delete