Thursday, November 7, 2013

Aloo Gobi



אלו גובי :)

המצרכים:
1 כרובית גדולה 
3 תפוח"א חתוכים לקוביות קטנות (פחות מ1 ס"מ) 
חתיכה יפה של ג'ינג'ר (בגודל של 2 שיני שום לפחות) חתוכה לרצועות 
3-4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חופן כוסברה קצוצה
כפית זרעי כמון
כפית כורכום
כפית קארי
כפית כמון
מלח
שמן זית

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים אותה במים עד לחצי ריכוך - לא רכה מידי ולא קשה מידי.
את תפוחי האדמה גם אפשר לבשל כדי לקצר את הבישול אבל אני קוצצת אותם לקוביות ממש קטנות אז הם מתבשלים מהר במהלך הכנת התבשיל.

מחממים שמן זית במחבת רחבה ושטוחה, מוסיפים את זרעי הכמון וכשהם מתחילים להוציא ריח ממכר
מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואת תפוחי האדמה (במידה ולא בושלו קודם) ונותנים לתערובת להתבשל מעט.
מוסיפים את קוביות העגבניות ואת התבלינים, מערבבים, מוסיפים מעט מים ומבשלים במשך מספר דקות.
מצרפים אל התערובת את הכרוביות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כעוד 10 דקות על אש קטנה.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה 

11 comments:

  1. יואוו, יואוו, יואוו....סידרת לי את הפינה לסופ"ש. חולה על מתכונים כאלה.
    וגם את המוקפצים הכנתי שבוע שעבר - היה מעולה.

    ReplyDelete
  2. אני כל כך מכינה את זה מחר!!
    <3

    ReplyDelete
  3. אוקיי...אז החשש שלי היה מהבישול של התפוחי אדמה. 10 דקות לבישול? לא הסתדר לי. מה שכן על הדרך הוספתי בצל, בטטה, דלעת. לא יכול בלי מגוון :)
    אכן - הבישול הקצר ניכשל טוטאל. כנראה בגלל כמות הירקות. מוסיפים מים ויאללה לבישול ממושך יותר עד שהכל התרכך.
    מעניין שמייד אחרי הבישול בשישי לא היה משהו. כנראה היה חם מדי והטעמים לא ניספגו.
    יומיים אחרי ואני נדהם מכמות הטעמים שיש עכשיו ונהנה מאחלה ארוחת ערב עם...קוסקוס (נקווה שההודים לא כועסים)

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי היי :) כתבתי שרק את הכרובית מוסיפים בסוף וממשיכים לבשל כעוד 10 דק'..כל התבשיל מבושל בערך חצי שעה..וכשתפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות אז הם מתבשלים ממש מהר..כמו בהכנת פריטטה.
      יכול להיות שבאמת התיבול לא היה מספיק בגלל שהוספת עוד ירקות אבל היום זה מה שחשוב אז אם טעים לך היום- בתאבון! :))

      Delete
  4. אני רואה בצל בתמונה ולא במתכון. אני מדמיינת?
    ולגבי המים שמוסיפים אחרי העגבניות והתבלינים. כמה זה מעט?

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי :)
      אין בצל אבל בהחלט אפשר להוסיף..
      לגבי המים, חצי כוס בערך..צריך שהעגבניות יהיו מכוסות קצת במים.
      בתאבון!

      Delete
  5. תודה על המתכון,
    הכנתי, ומכיוון שחששתי שהתיבול יהיה חזק מידי,
    שמתי פחות כורכום וקארי, ועדיין טעם התבלינים היה חזק מידי לטעמי, גם עבור אוכל שאמור להיות מאוד מתובל

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי אליזבט, זו באמת מנה מאוד מתובלת..כדאי להגיש אותה לצד אורז לבן בסמטי כדי לאזן :))
      אני השתמשתי בתיבול חזק..כנראה עניין של טעם.

      Delete
  6. כדאי להכניס את תפוחי האדמה בשלמותם למיקרו ל20 דקות (תלוי בסוג תפו"א,יש כאלה שמתבשלים מהר מאחרים. לבדוק שלא רך מדי)
    אחרי צינון קצר לחתוך לפלחים בגודל של פרחי הכרובית
    אני אוהבת לפזר למעלה גארם מסלה

    ReplyDelete