Thursday, October 31, 2013

Stir fried veggies with glass noodles








מוקפץ קלאסי

1 חציל חתוך לקוביות של 1 ס"מ
3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
1 בצל לבן חתוך לפרוסות
4-5 שיני שום חתוכים לפרוסות
חתיכה נאה של ג'ינג'ר קצוץ (בגודל של שן שום גדולה) 
חופן נאה של עלי תרד (2-3 כוסות)
שמן זית
רבע כוס סויה
כף שמן שומשום
כפית חומץ אורז
3 כפות טחינה
(אפשר להוסיף גם: פטריות, פרחי כרובית, ברוקולי, נבטים, כרוב)
1/2 חבילת איטריות שעועית

להגשה:
בוטנים/קשיו קצוץ וקלוי מעט
בצל ירוק קצוץ דק
כוסברה קצוצה



את החציל אני אוהבת להכין בנפרד בתנור או לאדות אותו > (אבל אפשר גם להקפיץ את זה עם הירקות)
קולפים את החציל, חותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומערבבים בקערה ביחד עם שמן זית ומלח גס.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל15-20 או עד שמזהיבים.

ביינתים, מחממים שמן זית במחבת רחבה/ווק ומטגנים מעט את פרוסות השום, הבצל והג'ינג'ר.
לאחר מכן, מוסיפים את הגמבות וממשיכים להקפיץ. מוסיפים את שמן השומשום והסויה,
מערבבים ומוסיפים את התרד. ממשיכים להקפיץ עוד מספר דקות עד שהתרד רך וכל הטעמים נספגו זה בזה.
את איטריות השעועית משרים במים רותחים לכ 4-5 דקות ולאחר שהן התרככו מוסיפים אותן אל המחבת/ווק
ולא שוכחים גם להוסיף את החציל המוכן. מערבבים את הכל יחד בעדינות ושופכים מעל את הטחינה
ומערבבים דקה נוספת.


בהגשה, מפזרים מעל המנה קצת בוטנים/קשיו קלויים (לא חייב לקלות), כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ.
בתאבון!  



No comments:

Post a Comment