Friday, September 27, 2013

Red Lentil-Quinoa-Spinach Mini Burgers








קציצות סופר בריאות עם עדשים, תרד וקינואה בתיבול הודי.
מבוסס על מתכון מהבלוג המעולה של אורי שביט  בתוספת כמה שינויים.
חומרים ל 25-30 קציצות בינוניות
300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה לבנה
1 בצל לבן קצוץ
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1-2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
200 גרם עלי תרד חתוכים ומאודים
חתיכה יפה של ג'ינג'ר (כמו שן שום גדולה)
אבקת קארי

מעבירים את העדשים המושרות למעבד מזון/בלנדר ביחד עם הבצל, שום, שמן זית, פטרוזיליה, ג'ינג'ר, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבל עיסה אחידה.

מבשלים את הקינואה, מאדים את התרד ולאחר ששניהם מוכנים, מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את 
תערובת העדשים שהכנו קודם. מתבלים באבקת קארי, טועמים ואם חסר מלח-פלפל אז מתקנים ומוסיפים.

יוצרים קציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ-25 דק'.
רצוי למרוח מעט שמן זית מעל הקציצות כדי למנוע מהן להתייבש.
ניתן גם לחמם שמן במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר) ולטגן משני הצדדים להשחמה.

מגישים עם טחינה (כמובן) ופטרוזיליה קצוצה.
 










2 comments:

  1. נשמע לא רע, אהבתי את הדיוק - 200 עלי תרד

    ReplyDelete