Tuesday, September 10, 2013

Raw Coconut Lemon Cake


עוגת קרם קוקוס ולימון Raw

המצרכים הם (לתבנית אינגליש קייק) :
לבסיס העוגה: 1 כוס אגוזי מלך, 1 כוס שקדים, 6 תמרים, 2/3 כוס שבבי קוקוס, 1/5 כפית תמצית וניל טבעית.

לקרם:
3 כוסות קשיו, 1 וחצי כוסות של קרם קוקוס טבעי *, 1/3 כוס מייפל, 1/3 כוס שמן קוקוס, 1/3 כוס מיץ מלימון סחוט, 1/2 כפית תמצית וניל טבעית.
*אני משתמשת בקרם קוקוס של חברת Aroy-D שמכיל 100% קוקוס ויצא לי גם להשתמש בחלב הקוקוס שלהם שמכיל 60% קוקוס ומים והוא גם היה נהדר.

את בסיס העוגה מכינים בבלנדר/מעבד מזון.
טוחנים את כל המרכיבים עד שמקבלים עיסה דביקה ומשטחים אותה לתבנית.
מקררים בפריזר ל 10 דקות.

ביינתים, מערבבים את כל המצרים לקרם בבלנדר/מעבד מזון עד שמקבלים קרם חלק.
שופכים את הקרם מעל בסיס העוגה ומניחים בפריזר ל6-5 שעות לפחות.



19 comments:

  1. looks amazing!
    but really, 1 1/5 (!!!) cups of coconut cream?
    how do I measure 1/5?
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank Judy!
      By 1/5 I meant half a cup.
      Hope I helped you!
      Have a great day :)

      Delete
  2. I think they meant 0.5 => half a cup

    ReplyDelete
  3. היי שרה,

    אני רוצה להכין את העוגה הזו שנראית נהדרת וקלה, אבל התבלבלתי קצת מהתגובות: ברכיבים כאשר את כותבת 1/5 זה למעשה חצי ולא חמישית? כלומר צריך כוס וחצי של קרם ?קוקוס, ולא כוס ועוד חמישית כוס של קרם קוקוס
    וכך לגבי תמצית הוניל חצי כפית ולא חמישית כפית?

    תודה, יעל

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי יעל! סליחה על הבלבול. כשאני כותבת 1/5 אני מתכוונת לחצי
      אז כן, כוס וחצי של קרם קוקוס וכך גם לגבי התמצית וניל.
      זו טעות שלי ואני אשנה ל1/2 כדי שיהיה ברור יותר.
      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא :)

      Delete
  4. היי שרה!
    המתכון נראה נפלא!

    האם את משיגה את קרם הקוקוס של AROY-D בארץ? כי אני מחפש הרבה זמן, ומצאתי בינתיים רק את חלב הקוקוס.
    ובכל מקרה, האם את משתמשת בחלב הקוקוס גם למתכון הזה, או שעדיף קרם קוקוס של חברה אחרת?
    תודה!

    ReplyDelete
  5. היי שרה,
    נראה מרשים וטעים :)
    אני מצטרפת גם לשאלה אם אפשר להכין אם חלב קוקוס של אותה החברה שהשתמשת או רק בקרם? כי גם אני לא מצאתי את הקרם ,בנתיים..
    תודה!

    ReplyDelete
  6. היי, נראה מדהים!
    האם צריך להשרות את הקשיו לפני שטוחנים? או ישר לבלנדר?
    תודה :)

    ReplyDelete
  7. אני גם מצטרפת לשאלה מהיכן משיגים בארץ קרם קוקוס של Aroy-d?

    ReplyDelete
    Replies
    1. כיום אפשר למצוא ברוב הסופרים הרגילים..אבל אם לא אז בחנויות טבע.

      Delete
  8. הי,עדיין אקטואלי לשאול פה? אפשר להמיר את הקשיו בקרם)במצוקת מצרכים( לשקדים,אגוזי מלך או פקאנים טריים? תודה,יונית

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי, עדיין אקטואלי :)
      אפשרי בהחלט, אבל זה מעט ישנה את הטעם.
      יש משהו בעדינות והמתקתקות של הקשיו כשהוא נטחן שהוא מושלם לקרם
      אבל גם עם שקדים זה יהיה טעים מאוד.
      זה מסוג העוגות שתמיד יצליחו אבל בכל זאת, בהצלחה!
      (אשמח לשמוע איך היה)

      Delete
  9. האם העוגה נשארת יציבה גם אחרי ההפשרה?

    ReplyDelete
  10. היי שרה, תודה על המתכון. נראה מגרה ושווה במיוחד!
    שתי שאלות:
    1. יש לי תבנית קפיצית של 26 ס"מ. האם עלי להכין כמות כפולה?
    2. לא ברור לי איך יוצרים את הקרם. יש צורך בהקצפה של קרם הקוקוס, או שמעבד מזון עושה את העבודה?

    תודה!

    ReplyDelete
  11. יצא טעים מאוד
    תודה!

    ReplyDelete
  12. חבל שאי אפשר לעשות pin
    למתכון...
    נראה מעולה! תודה!

    ReplyDelete