Wednesday, September 18, 2013

Green beans with cashew cream





















שעועית ירוקה (עם הרבה שום) בקרם קשיו .

המצרכים:
400-500 גרם שעועית ירוקה
5 שיני שום פרוסות דק
מלח גס
פלפל
שמן זית

לקרם קשיו נשתמש ב:
כוס קשיו טבעי (לא קלוי או מומלח) 
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
2 שיני שום
חצי כוס מים

מבשלים את השעועית בסיר עם מים חמים עד שהיא מתרככת אבל צבעה נשאר ירוק ורענן.
ביינתים, מכינים את קרם הקשיו -  טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת, מטגנים בשמן זית פרוסות של שיני שום, מוסיפים את השעועית, מקפיצים ומוסיפים את קרם הקשיו.
ממשיכים להקפיץ הכל יחד עד שהמנה מקרימה (אני אוהבת שהקשיו הופך לטיפה זהוב).
מגישים עם מלח גס ופלפל ומזליפים מעל מעט שמן זית איכותי.


 

13 comments:

  1. ניסיתי לחשוב על תגובה שתהלום את העונג וההנאה ולא הצלחתי לחשוב על שום תגובה מתאימה יותר מ- וואו!!!!! פשוט אחד המתכונים המדהימים. תודה <3

    ReplyDelete
  2. איזה כיף לקרוא!!
    בכיף בכיף <3

    ReplyDelete
  3. הי, נראה מעולה, תודה!!
    רק שאלה אחת- קרם הקשיו- מרככים קודם את הקשיו? משרים? או שישר טוחנים הכל?
    תודה!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי מיה! תודה!
      את הקשיו את יכולה להשרות לשעה-שעתיים וזה יספיק בהחלט.
      בתאבון! :))

      Delete
    2. נראה מעולה.
      קרם הקשיו - אחרי ההשרייה טוחנים את החומרים של הקרם ביחד/רק מערבבים..?
      תודה..:)

      Delete
    3. היי! צודק/ת, עידכנתי גם במתכון.
      להכנת קרם הקשיו טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק
      ורק אז מוסיפים אותו :)

      Delete
  4. Replies
    1. אפשרי אבל לא ניסיתי :)

      Delete
    2. את חושבת שאפשר להכין את אותו רוטב אבל במקום שעועית ירוקה להשתמש באספרגוס?

      Delete
    3. טוב ניסיתי עם אספרגוס ויצא מעולה :)

      Delete
    4. איזה כיף! נשמע מעולה :)) אנסה גם

      Delete
  5. הי, האם אפשר להחליף את הקשיו באגוז אחר?

    ReplyDelete
    Replies
    1. היה שוש, אפשר לנסות עם שקדים :)

      Delete