Thursday, August 22, 2013

Steamed eggplant with Asian sauce

























חציל מאודה בסגנון אסייתי.

המצרכים: 1 חציל
לרוטב: 1 כפית שמן שומשום, 2 כפות רוטב סויה, 2 שיני שום כתושות, ג'ינג'ר מגורד
(בערך כפית), 1 כפית סילאן, 1 כפית חומץ אורז ובצל ירוק קצוץ דק.

קלפו את החצילים, חיתכו אותם לרצועות או קוביות ואדו אותם עד שהם מתרככים ( בערך 15-20 דק')
ולאחר האידוי, הניחו להם להתקרר מעט.
ערבבו את מרכיבי הרוטב וטעמו. שיפכו את הרוטב על החצילים וערבבו בעדינות.
תנו לחצילים לשהות בתוך הרוטב בין 5-10 דקות ולפני ההגשה פזרו מעל את הבצל הירוק.

8 comments:

  1. זה נראה מעולה, אני חייבת לנסות בהזדמנות :)

    ReplyDelete
  2. תודה! :)) ספרי בהזדמנות איך יצא!

    ReplyDelete
  3. ניסיתי, על מצע של אורז מלא - יצא פשוט מעולה! תודה!

    ReplyDelete
  4. איך מאדים את החצילים? אפשר ללא סיר אידוי מיוחד?

    ReplyDelete
  5. איך מאדים את החצילים? אפשר ללא סיר אידוי מיוחד?

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי, אפשר עם רשת אידוי..או אם יש לך מסננת אז זה גם יעבוד מעל סיר עם מים רותחים (שלא נוגעים במסננת/רשת).

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete