Thursday, July 25, 2013

Rice paper Rock N Rolls







מה שנצטרך זה - דפי אורז (אני מעדיפה את הדפים הגדולים), קערה רחבה מלאה במים פושרים (אפשר גם מחבת גבוהה יחסית שמצליחה להכיל את דף האורז בשלמותו), כל ירק ונבטים שבא לכם.
לרוטב נצטרך שמן סויה, שמן שומשום, סילאן וטחינה.

מתחילים בלחתוך את כל הירקות לרצועות דקות וארוכות, ביינתים שמים בקערה דף אורז, כל פעם אחד, עד שהוא מתחיל להתרככך ולהיות שקוף מעט.
מוציאים את דף האורז, מניחים על משטח ומתחילים למלא בירקות ובנבטים, אל תחששו לשים כמות יפה.
את הירקות והנבטים מפזרים לרוחב הדף (כמו בהכנת סושי) ולאחר מכן מגלגלים חצי גילגול, מקפלים את שני הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל.

להכנת הרוטב, מערבבים בקערית את הטחינה עם מעט מים עד שהיא מקבלת מרקם סמיך, מוסיפים את שמן הסויה, שמן השומשום והסילאן (מומלץ להוסיף מעט מכל דבר, לטעום ולתקן לפי איך שאוהבים).
הצבע שיוצא לרוטב הזה הוא כמו בתמונה והטעם של הוא טעם אגוזי מתקתק שמזכיר חמאת בוטנים אבל עם נגיעה אינדונזית.

 
♥ 
*טיפ שחברתי היקרה, הילה, לימדה אותי > אם אתם רוצים דפי אורז עבים כמו בתמונה,
השתמשו בכל פעם בשני דפי אורז יחד.

No comments:

Post a Comment